At sy er ikke noget, jeg nogensinde havde set mig selv gøre som voksen. Alligevel skete det.

Som barn plejede jeg at sy en smule, samt noget grundlæggende strikning – i samarbejde med min mormor, som var 100 meter mester til at sy. Så var der også håndarbejde, hvor man også lærte lidt basalt om syning. Selvom jeg ikke kan huske, hvilken slags symaskiner vi brugte i den klasse, husker jeg at finde dem frustrerende at arbejde med. Men med lidt træning, så er det faktisk ganske nemt. Nedenfor lister jeg 10 grunde til hvorfor du skal sy dit eget tøj, samt hvilke symaskiner du skal købe. En symaskine er naturligvis en essentiel del af at sy, og det er det absolut første sted at starte, når du vil kickstarte din egen sy karriere.

Jeg er ikke en kunstner eller endda super “handy.” Min håndskrift stinker. Jeg er heller ikke særlig kreativ.

Men på en eller anden måde fandt jeg min vej ind i verden med at sy og jeg går aldrig tilbage! At have evnen til at lave mit eget tøj er fantastisk. Jeg har prøvet mange forskellige symaskiner, og har fundet den som passer mig. Efter de 10 gode grunde til at sy, vil jeg komme ind på mine erfaringer med at vælge den rigtige symaskine.

Så jeg deler min liste over grunde til at begynde at sy!

INTET SHOPPING CENTER, INTET PROBLEM! At shoppe er ikke noget jeg glæder mig særlig meget til. Ja, mange piger kan godt lide det. Ikke mig. Det er overfyldt i weekenden, svært at finde parkering, og det er meget tidskrævende. Selv før jeg syede, købte jeg for det meste mit tøj online for at undgå besværet. At sende retur er jo også blevet så let i dag.

SKRÆDDERSYET: De fleste af os er ikke en “standardstørrelse” og har ofte problemer med at finde lige det stykke tøj, som bare passer. Taljen kan passe på en kjole, men brystet er helt væk. Du forstår hvor jeg vil hen med dette, ikke? I stedet kan du nu selv producere det tøj der passer perfekt til dig – når du forstår din krop og forstår at ændre mønstre eller udarbejde dine egne designs.

DESIGNER KVALITET – BARE BILLIGERE: Der er en misforståelse, at syning af dine egne håndlavede varer altid er billigere end at købe dem fra en butik. Det er ikke sandt. Det kan være, hvis du får gratis stof eller genbruger materialer – men at lave sit eget tøj er typisk dyrere end at købe tøj fra eksempelvis H&M, Zara eller Only. Forresten – næste gang du er hos en af de nævnte butikker – se på etiketten og bemærk hvor mange af disse varer er fremstillet af polyester, akryl eller en anden type syntetisk fiber.

Men du kan skabe design med højere kvalitet materialer (uld, silke, tweed) ved en betydelig besparelse i forhold til modebutikkerne. Ville det ikke være fantastisk at have et skab fyldt med dine egne unikke designs? Du kan endda få tilpassede etiketter fra Dutch Label Shop for at tilføje sætte en prik over i’et!

KUN BEGRÆNSET AF KREATIVITETEN: Der har været tilfælde hvor jeg havde et udseende i mit sind om hvilken slags kjole, top, nederdel, eller en taske, jeg ledte efter, mens jeg shoppede. Selvfølgelig eksisterede [indsæt drømmeprodukt] ikke, og jeg var altid skuffet. Så ville jeg ende med at bosætte sig på et andet [ikke drømmeprodukt], der var tilgængeligt. Med det endeløse udvalg af stoffer, mønstre og udsmykninger – der er virkelig ikke grænser. Ønsker du en kjole med en enhjørning? Du kan klare det! Guld kilt med paljetter? Intet problem! Du giver dig selv mulighed for at skabe en fantastisk garderobe i din helt egen unikke stil.

STØT ETIKKEN: Vi tænker over, hvor vores mad kommer fra, så hvorfor ikke det tøj vi bærer? Jeg vil gerne vide mere om oprindelsen af ​​min garderobe. Hvad er fiberindholdet? Var tekstilerne fremstillet på en miljømæssigt forsvarlig måde? Hvem lavede mit tøj og hvad slags arbejdsmiljø har denne person? Syning for mig selv betyder, at jeg bliver en del af processen og tager ansvar for mindst et aspekt – produktion.

NYT PÅ CV’et: Syning er så praktisk at have i dit arsenal af talenter. Jeg støder ikke på mange andre i min aldersgruppe, der ved meget om det. Der er så meget at vide, jeg kunne studere og lære teknikker indtil min tid er forbi, og jeg vil nok nok kun have en brøkdel af viden, der flyder rundt i blandt millioner af mennesker.

ET FÆLLESSKAB AF SYERSKE: Jeg kan ikke engang begynde at fortælle dig, hvor fantastisk denne verden er at være en del af! Jeg har mødt en masse gode mennesker og udviklet venskaber, der stammer fra vores fælles kærlighed til at sy. Det kan findes mange steder; Instagram, blogs, YouTube-kanaler, og Facebook-grupper dedikeret til forskellige områder indenfor syning – som tasker, quiltning med mere.

NETFLIX + SY: Hvis du er vant til at bruge torsdag aftener placeret på sofaen og se din yndlingsserie, kan du stadig gøre det – og sy på samme tid. At kunne multitaske og se film eller tv-show eller lytte til musik er mere effektiv i min bog. Og så er det en god følelse

MENTALE FORDELE? Der er forskning, der understøtter at håndarbejde (at være kreativ) til at være gavnlig for din hjerne. Jeg finder, at sy hjælper mig med at slappe af og koble af, og at jeg er mindre stresset, mens jeg er involveret i min seneste sy-projekt.

FUN FACTOR: Vigtigst af alt, jeg elsker at sy !!! Det har givet mig formål, lidenskab og frigjort min kreativitet. Hvis du ikke har prøvet det endnu, går du glip af noget! Det er seriøst noget, jeg ser frem til hver dag og kan ikke vente med at komme til symaskinen.

Ved ikke, hvor skal man begynde? Start med at finde en god symaskine her.

Er du i tvivl om det næste skridt? Brug denne guide til at komme i gang med syning.

Find den rette symaskine

Der findes mange forskellige symaskiner på markedet i dag. Der findes mange forskellige typer af symaskiner – herunder mekaniske, symaskiner med display og elektroniske symaskiner. Det er det som du skal have styr på først, da det er det vigtigste redskab for at kunne sy dit eget tøj. Find en symaskine i høj kvalitet, som kan klare en nybegynders slitage. Du skal have fokus på at symaskinen har en god motor, og ikke er alt for kompliceret.

Sørg for at symaskinen kan sy ligeud, sy baglæns og at den kan sy zigzag. Kan din symaskine det, så kan du komme rigtig langt med dine projekter.

Typer af symaskiner

Mekanisk symaskine – Inden for mekaniske symaskiner er der flere forskellige modeller. De billigste er normalt meget enkle og udstyret med blot to knapper, hvor du kan vælge, hvilket søm du vil bruge, og hvilken længde det skal være. Det giver næsten sig selv, at mulighederne for individuel tilpasning i dette tilfælde ikke er mange. De kan klare helt basalt syning, men så er det også det.

Går du et niveau op i prisklasse, kan du så småt begynde at lave lidt mere kompliceret tøj med din symaskine. Typisk får du mulighed for at kunne vælge både bredde og længde på sømmet, hvilket gør dine muligheder væsentlig større.

Mekaniske symaskiner har af sin udformning en begrænset anvendelse. Der findes mange smarte symaskiner på markedet i dag, og du bør kun overveje en mekanisk symaskine, hvis du har et super minimalt behov eller at du er på et stramt budget.

Elektroniske symaskiner – Elektroniske symaskiner er en nyere opfindelse, og her har du væsentlig større muligheder. En elektronisk symaskine er typisk selvkørende – mange af modellerne er udstyret med et display, hvor du kan indtaste de mål, som symaskinen skal sy. Det kan være brugervenligt og effektivt – påtænker du at lave meget tøj, så bør du helt klart overveje en elektronisk symaskine.

Derudover er der en række funktioner, som du klart bør overveje, inden du køber din symaskine til din hjemmeproduktion. Nedenfor er en liste af funktioner, som du bør overveje:

Symaskine med LED-lys
Automatisk nåletråder
Fodpedal
Lavt støjniveau

Du kan starte et simpelt sted – køb denne DIY e-bog til 10 kroner og lær at sy dine egne handsker:

Write A Comment

Pin It